Kombucha

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Ke stažení
- Kombuchado 3 dnů155 Kč128 Kč bez DPH
Od středověku je Kombucha a z ní připravený nápoj známý z jižního Ruska a východního Balkánu jako určitého druhu univerzálního léčivého nápoje k použití k vnitřní očistě a regenerace těla. Původně pochází z východní Asie, kde o ní byly první zmínky. Počátkem 20.století ho znovu objevila japonská lékařka na Kavkazu, která tam prováděla tam výzkumy dlouhověkosti některých obyvatel vesnice, kteří tento nápoj užívali. Lékařka přivezla tuto houbu do Japonska, kde zjednodušila její pěstování a přípravu tohoto blahodárného nápoje. Touto cestou se přes Filipíny dostala až do Evropy.
Kombucha má velký obsah zdraví prospěšných látek. Čistí krev a je používána mnoho lidmi jako univerzální léčivý prostředek. Užívá se při léčení poruchách trávení, poruchách spánku, žlučových kamenů, onemocnění kloubů, ledvin, jater a vlasů. Léčba Kombuchou pomáhá také při poruchách spánku, obezity, zácpě, průjmu, hemoroidu, vředů, šedého zákalu a rakoviny.
Kombucha - osvěžující napoj ze sladkého čaje, který prošel fermentací touto houbou jinak zvanou houbou japonskou.
Doba trvání sklizně: Několik let
Místo k pěstování: teplé, temné a vzdušné místo.
První sběr: po sedmi dnech
Náročnost: střední
Velikost: průměrně 10cm
Pěstování v interiéru: celoročně
"Podíl práce" mezi kyselinou houbovou a bakteriemi je následovný: Kyseliny fermentují cukr na alkohol a tím vytvoří podmínky vhodné pro bakterie. Bakterie přetvoří alkohol na kyselinu glukuronovou, kyselinu mléčnou, octovou a různé vitamíny. Zdravá houba je krémově bílá nebo lehce světlehnědá, tvrdá a lepkavá. Tu a tam se objeví hnědý povlak, který je možné umýt. Výsledný nápoj je sladko-kyselý a obsahuje kvas glukuronový, vitamíny B1, B2, B6, B12 a C také kyselinu listovou, kyselinu mléčnou, aminokyseliny, enzymy a malé množství alkoholu. Obsah alkoholu je průměrně 0,5%. Hlavní působení Kombuchy je díky kyselině glukorunové, která detoxikuje organizmus. Kyselina se slučuje s odpadními látkami v organismu a poté je vylučuje z těla ven. Kyselina mléčná potlačuje škodlivé bakterie ve střevech a pomáhá procesu trávení.
Ve sklenici naplněné tekutinou se houba drží na hladině. Odrůstající časti houby, stoupají k hladině a takto ho vyživují. V krátké době je houba natolik těžká, že klesne ke dnu a následně se na povrchu vytvoří nová Kombucha. Nejprve je tenká téměř průhledná. Po dozrání se houba přenese do nové sklenice. Tímto způsobem získáme novou houbu, čímž si zvětšíme produkci nápoje.