S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.

NOVINKY

arr3Novinka 2018 Hydraulický moštovač 50 a 70l v provedení nerezPro rok 2018 jsem si připravili novinku - hydraulický lis na ovoce velikosti 50 a 70 litrů v... arr3Video kanál Mostovače CZ na YoutubeNa Youtube můžete nyní přes video kanál Moštovače CZ sledovat aktualizované prezentace a videa Lisů... arr3Lis na jablkaV naší nabídce nyní nově naleznete opravdu velký výběr lisů, drtičů a dalšího příslušenství pro... arr3Hydraulický moštovač 70lNově jsme do naší nabídky zařadili hydraulický moštovač o objemu 70l pro maximální nasazení.... arr3Celodřevěné moštovačeCelodřevěné lisy na ovoce od českého výrobce s dlouholetou tradicí nově naleznete zde     ...

KONTAKTY

Mostovace.cz
Třebotovice 2441
370 06 České Budějovice
tel: +420 731 350 351
info@mostovace.cz

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 6 053 Kč
NENÍ SKLADEM



16. 08. 2017

Výroba domácího moštu s lisem na ovoce - postup

Nezadržitelně se blíží hlavní sezona sklizně jablek a hrušek. Pokud očekáváte velkou úrodu a přemýšlíte, jak ovoce zpracujete, máme pro vás zajímavý tip. Dnes jsme si pro vás připravili stručný foto návod na lisování jablek. Výroba jablečného moštu má dlouhou tradici a i v moderní době, kdy si můžete kdekoli koupit ovocné šťávy a džusy jistě oceníte domácí nefalšovaný jablečný mošt. S lisem na ovoce bude výroba jednoduchá a rychlá.

Na našem e-shopu můžete zakoupit různé typy lisů (hydraulické, s centrálním šroubem atd.) o různých objemech (3 až 70 litrů). Rady na výběr správného lisu naleznete v rubrice RADY A TIPY. Nyní přejdeme k vlastnímu postupu lisování jablečné šťávy, který si předvedeme na nerezovém lisu na ovoce o objemu 6 litrů.

Výroba domácího moštu nerezovým lisem ovoce 6 litrů

  • Nejdříve plody vytřídíme, očistíme a zbavíme jádřinců. Pokud nechcete jablka zbavovat jádřinců, je vhodné použít filtrační roušku, která zamezí průniku nečistot do vylisovaného moštu.

Návod výroba jablečného moštu

  • Jablka je potřeba nakrájet na menší kusy, čímž zajistíte vyšší výtěžnost ovocné šťávy a snížíte fyzickou náročnost při otáčení pákou. Při zpracovávání většího množství ovoce doporučujeme použít drtič ovoce, který seženete na našem e-shopu.

Výroba jablečného moštu - krájení jablek

  • Nakrájené popřípadě nadrcené kusy vložíme do připraveného lisu. Po naplnění koše lisu zakryjeme jablka bukovými půlkruhy, na které položíme vymezovací špalíky, lisovací kovovou desku a lisovací páku. Vše je usazeno na centrálním šroubu.

Výroba jablečného moštu - vložení jablek do koše

  • Pod nerezovou výlevku umístíme vhodnou nádobu na zachytávání vylisovaného moštu. Otáčením lisovací páky se vyvíjí tlak na ovoce v koši a šťáva vytéká do připravené nádoby.

Výroba jablečného moštu lisování jablek

  • Po vylisování veškeré šťávy z plodů opačným postupem rozebereme lis a vyjmeme ovocnou drť. Poté můžeme lis opět naplnit další dávkou připraveného ovoce. Po použití doporučuje jednotlivé části moštovače umýt a osušit (nevkládejte do myčky nádobí a nemyjte agresivními mycími prostředky, bohužel jsme se s tímto nesprávným mytím již setkali).

Výroba jablečného moštu rozerání a úklid

Doufáme, že díky stručnému foto návodu pro vás bude lisování ovocné šťávy snadné a bez komplikací. Mějte na paměti, že nejdůležitější je zvolit správnou velikost lisu, podle množství zpracovávaného ovoce.